Decapare Pasivare

La Forja România

Decapare & Pasivare

Compania LaForja SRL din Cluj-Napoca ofera servicii de decapare si pasivare profesionale pentru toate suprafetele metalice, in mod special pentru suprafetele din otel inoxidabil (INOX).

Decapare

Decaparea este un tratament de suprafață metalic utilizat pentru a îndepărta impuritățile, cum ar fi petele, contaminanții anorganici, rugina sau resturi din metale feroase, cupru, metale prețioase și aliaje. Pentru eliminarea impurităților de suprafață se utilizează o soluție numită lichid de decapare, care conține de obicei acid. Este utilizat în mod obișnuit pentru curățarea oțelului în diferite procese de fabricare a oțelului.

Suprafețele metalice pot conține impurități care pot afecta utilizarea produsului sau o prelucrare ulterioară, cum ar fi placarea cu metal sau vopsirea. Pentru curățarea acestor impurități se folosesc, de regulă, diferite soluții chimice. Acid puternic, cum ar fi acidul clorhidric și acidul sulfuric, sunt comune, însă diferite aplicații utilizează și alți acizi diferiți. De asemenea, soluțiile alcaline pot fi utilizate pentru curățarea suprafețelor metalice. De asemenea, soluțiile conțin aditivi cum ar fi agenții de umectare și inhibitorii de coroziune. Decaparea este uneori numită curățare acidă dacă nu este necesară îndepărtarea stratului de calcar.

1

Pasivare

Pasivare, se referă la un material care devine “pasiv”, adică mai puțin afectat sau corodat de mediul de utilizare viitoare. Pasivarea implică crearea unui strat exterior de material de protecție care este aplicat sub formă de microcoating, creat prin reacția chimică cu materialul de bază. Ca o tehnică, pasivare este utilizarea unui strat ușor de material protector, cum ar fi oxidul de metal, pentru a crea o cochilie împotriva coroziunii.

Pasivarea poate să apară numai în anumite condiți. Tehnica pasivizării întărește și păstrează aspectul metalic. În tratamentul electrochimic al apei, pasivarea reduce eficacitatea tratamentului prin creșterea rezistenței circuitului și în mod obișnuit, se utilizează măsuri active pentru depășirea acestui efect, cel mai frecvent fiind inversarea polarității, ceea ce duce la o respingere limitată a stratului de îngheț.

pasivare laforja cluj napoca (3)

Certificat De Calitate ISO 9001 : 2000

Procedeele La Forja de pasivare de tip cromatare liberă prin formarea unui strat de oxid de crom, la care au fost supuse conductele de inox, este conform cu cerințele ANM (Agentiei Nationale a Medicamentelor). Produsul corespunde standardului conform prevederilor din GNP (Good Manufacturing Practice) privind regimul produselor și serviciilor care pot pune în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii și protecția mediului. Acest tip de material este destinat uzului industrial și este corespunzător din punct de vedere calitativ în condițiile utilizării în strictă concordanță cu normele de utilizare ale acestui tip de produs.

Garantăm calitatea produsului, pe toată durata termenului de valabilitate, în condiții corecte de manipulare, transport și depozitare.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart