Vopsitorie Termospumanta

La Forja România

Pelicula de vopsea rezistentă la foc autorizata ISU

Termoprotecția cu vopsele termospumante reprezintă acoperirea materialelor protejate cu o peliculă de vopsea pe bază de rășini acrilice și solvenți, conferindu-le rezistență la foc între 15 și 180 de minute. Vopseaua termospumantă este recomandată pentru aplicări în faza de construcție și poate fi folosită peste o gamă variată de sisteme anticorozive agreate. Este recomandabilă utilizarea vopselei mai ales în locurile în care structurile de oțel rămân vizibile.

Există o serie de factori de care intervalul de timp în pelicula vopselei termospumante asigură rezistență la foc a elementelor metalice printre care se numără grosimea peliculei protectoare, factorul de masivitate al elementului protejat, temperatura critică a otelului, poziția și tipul elementelor structurale (grinzi și stâlpi etc).

Vopseaua termospumantă cu rol de termoprotecție pentru metal reactionează la caldură, umflându-se rapid pentru a produce spumă carbonică, care actionează ca strat protector între structura de oțel și temperatura ridicată a mediului exterior.

Pentru obtinerea unui anumit tip de finisaj (culoare), peste stratul final al vopselei termospumante se poate opta pentru aplicarea unui strat acoperitor. Stratul tip topcoat, poate fi de interior sau de exterior, și joacă adesea un rol si de protectie a vopselei termospumante sau a vopseli de protectie pentru metal.

Ca modalitate de aplicare, acest lucru se poate realiza prin pulverizare cu utilaje profesionale (airless), cu pensula sau trafaletul pe suprafete din otel protejate anticoroziv cu grunduri compatibile.

laforja-servicii-vopsitorie-termospumanta

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart