De ce să alegem fierul forjat?
Posted in Uncategorized

De ce să alegem fierul forjat?

Când vine vorba de casa noastră, vrem ca totul să arate cât mai bine și pe gustul nostru, indiferent că e vorba de poartă, scări, balcon sau mobilă. Aceste lucruri sunt importante până la cel mai mic detaliu, de la cum arată, până la ce materiale folosim sau la rezistența în timp. Există o mulțime de opțiuni, de la lemn, la sticlă, la piatră, la fier forjat. 

 

Fierul forjat este un material folosit pentru porți, balustrade, balcoane și chiar mobilier. Este elegant și rafinat, dar mai ales durabil și aproape indestructibil, putând fi folosit nu doar în interiorul casei, ci și în exteriorul acesteia. Acesta conferă eleganță și unicitate locuinței. Flexibilitatea materialului îți permite să creezi elemente creative și unice, simple sau adevărate opere de artă.

Ce este defapt fierul forjat? Este fierul prelucrat. Acest proces se face încă din cele mai vechi timpuri, lucru care îi atestă durabilitatea. Prin prelucrare, fierul obținut sau aliajul obținut, are un conținut foarte mic de carbon, în comparație cu fonta, de exemplu. Fierul forjat poate fi încălzit și reîncălzit, fără să își piardă proprietățile, ba chiar devine mai rezistent după mai multe prelucrări. Principalele avantaje ale fierului forjat sunt următoarele:

 

Rezistență și durabilitate

După cum am menționat și mai sus, fierul forjat este unul dintre cele mai rezistente și durabile materiale, fiind aproape imposibil să se deterioreze.

Eleganță și stil

Acesta poate fi prelucrat în diferite forme, elegante sau moderne. Oferind bun gust casei tale.

Siguranță

Un material atât de solid oferă și siguranță. Așa că o poartă din fier forjat protejează mult mai bine împotriva spargerilor sau a persoanelor nedorite.

Cum se întreține fierul forjat

Deși aproape indestructibil, acesta poate fi afectat de factorii de mediu. Cu toate acestea, dacă este întreținut regulat acesta își păstrează aspectul, iar întreținerea lui, nu este deloc costisitoare. Petele de rugină pot fi îndepărtate folosind o perie de sârmă fină. În cazul în care fierul este puternic ruginit se poate folosi un șmirghel cu granulație potrivită pentru a elimina rugina. Apoi trebuie aplicat un strat subțire de vopsea.

 

Acum că ai toate detaliile despre ce este fierul forjat, cum se folosește și cum se întreține, te așteptăm să îți creăm porți, balustrade sau balcoane, exact așa cum îți dorești.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart